måndag 20 oktober 2014

Ett ställ för Distresserna

Jag har inte legat på latsidan helt och hållet under sommaren. Jag har installerat ett pysselrum och också gjort ett ställ till mina Distresser. Otroligt bra! Ordning och reda i färgskala. Men nu ser det plötsligt ut som om jag inte har så många färger. Konstigt, nyss var de så många att vissa låg helt bortglömda. 

söndag 19 oktober 2014

Havet

När jag gjorde det här kortet, var jag egentligen mer sugen på att måla med akvarellfärger än att pyssla. Och det syns nog på resultatet.




En härlig textstämpel

Jag har en otroligt härlig textstämpel från ROX som jag sällan fått användning för. Men när jag under en pysselträff fick låna en dies från Malin, blev det äntligen ett tillfälle. Eftersom den föreställer en röd solhatt, och ville måla den så. När jag hade målat den, kändes det plötsligt som om min lilla stämpel av en humla kunde användas tillsammans med textstämpeln. Texten och humlan är stämplade med Rangers Archival Ink Coffee.



Ett gult kort

Att arbeta med färgen gul, är för mig väldigt svårt. Jag tycker helt enkelt inte om färgen, och jag har några sådana färger. Gul, orange, grön... Men jag försöker emellanåt att arbeta med färgerna, vill utmana mig själv. Tror det är nyttigt. Alla kort kan ju inte gå i vitt, turkost, blått, grått och brunt. Det blir ju lite trist i längden.

Hela kortet (som är dubbelvikt) har jag stansat. Sedan har jag låtit samma form upprepas tre gånger till. Kanterna på kortet är infärgade med Distress Ink Vintage Photo och embossat med fran-tagé Shabby White Blanc Minable.

Första julkortet

Under en lång tid har jag helt och hållet saknat inspiration. Jag har försökt, men utan att riktigt hittat glädjen i pysslandet. Istället har jag jobbat i trädgården, skrivit, haft semester och dessutom börjat jobba igen efter mammaledigheten. Tiden är nu en bristvara, som oftast ägnas åt att bara umgås med mina nära och kära. Men några kort har det blivit under dessa fyra månader. Men jag har inte orkat leta nya vikningar, eller göra några avancerade kort. Jag har hållit dem enkla, för att de ska bli klara fort. Som sagt, har inte haft ork. Men jag har bland annat gjort jag detta första julkort för någon vecka sedan.

God Jul stämpeln köpte jag för 15 år sedan på Panduro. En stämpel som sitter på träkloss, och därför ofta glöms bort, då den ligger dessa ligger i en egen låda. Den är embossad med genomskinligt pulver. Stjärnorna har fått fått lite glitter. Har en enkel vikning på detta första julkort.



Baksidan

Insidan har massa snöflingor stämplade med Distress Ink Tumbled Glass.
Paketet är en stämpel från Magnolia, vars band är målad med Distress Ink Fired Brick.